Recensies

“Na de schematherapie die ik bij Rozanne volgde heb ik onder haar begeleiding een truffelsessie beleefd. De therapeutische sessies waren een belangrijke eerste stap om mijn angsten en verdriet beter te begrijpen. Het gaf mij een kader en heldere intentie voor de truffelreis. Waar de therapie vooral op een cognitief niveau helderheid verschafte maakte de truffelreis voor mij de verbinding met de belichaming van mijn opgedane inzichten. Met haar rustige energie en helder observatievermogen heeft Rozanne mij hierin heel fijn en deskundig begeleid. Rozanne is volledig aanwezig om je te begeleiden maar geeft je tegelijkertijd alle ruimte om je ervaring volledig zelf te beleven. Ik voelde me veilig en ontspannen en kon me daardoor overgeven aan de ervaring. Door me op de juiste momenten bepaalde vragen te stellen bracht Rozanne mij steeds terug bij mijn intentie voor de reis en zorgde ze voor een verdieping van de ervaring. De truffelreis heeft voor mij veel betekend. Het was een helende ervaring die mij fysiek liet voelen dat ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven kon openslaan. Sindsdien voel ik veel meer ruimte waarin gevoelens van angst of verdriet nog steeds aanwezig kunnen zijn maar niet meer mijn denken en/of doen domineren. Veel dankbaarheid voel ik als ik reflecteer op het werk wat ik met Rozanne heb mogen doen. Het werken met plantmedicijn in een therapeutische setting is een krachtige en helende ervaring. Maar voor mij valt of staat het met hoe de sessie gedragen wordt. Rozanne heeft de persoonlijkheid en de deskundigheid om dit goed te kunnen doen en ik zou haar dus aan iedereen aanraden voor wie dit een stap is op hun persoonlijke pad. ”
- Marc, 36 jaar

“De Truffelsessie was voor mij een bijzondere en emotionele ervaring. Waarin zich nieuwe inzichten openbaarde over mijn jeugd en trauma's. Ik ontmoette het 'kleine meisje' in mijzelf en 'haar' ervaringen. En ontdekte wat 'zij' nu nodig heeft. Het 'kleine meisje' en ik, een volwassen vrouw, zijn een. Het was een helende ervaring. Tijdens mijn reis voelde ik mij erg gespannen en kwetsbaar. Rozanne stond open voor mijn wensen om aanpassingen te maken in de ruimte zodat het voor mij goed en veilig voelde. Ze moedigde mij aan om dicht bij mijzelf en het proces te blijven. Rozanne is warme persoonlijkheid, ze is respectvol, empathisch en professioneel.”
- Wil, 59 jaar

“Het is moeilijk om te omschrijven wat ik heb ervaren. Het was letterlijk een reis: ik dreef van het ene beeld naar het andere. Ik ervoer de veiligheid bij Rozanne om me hier volledig aan over te geven, mijn hoofd uit te schakelen en te laten gebeuren wat er gebeurde. Tijdens de reis heb ik contact gemaakt met een diep verdriet op een manier die ik denk ik anders niet had kunnen voelen. Je gaat de emoties aan, je duikt erin en ervaart dat het oke is. Inzichten druppelden na afloop pas binnen. Ik heb Rozannes begeleiding als heel prettig ervaren: ze biedt veiligheid en betrokkenheid, is aanwezig als het moet maar laat gebeuren wat vanzelf al gebeurt. Deze ervaring heeft me zachter gemaakt en meer in contact met mijn gevoelens.”
- G., 60 jaar

“De reis die ik onder begeleiding van Rozanne heb mogen maken, was een heel waardevolle en bijzondere ervaring. Ik heb zoveel mooie, diepe inzichten gekregen in thema's waar ik mee bezig ben. Rozanne creëert een heel veilige en ontspannen sfeer, ze stelt de juiste vragen en ze voelt precies aan wat je nodig hebt.”
- Rianne, 37 jaar

“Rozanne is an excellent guide in many ways. She is very empathetic and perceives exactly how you feel and what issues you might have. Her warm and attentive personality made me feel comfortable at all times. I felt seen and cared for. What I also liked, besides Rozanne's psychological background, was her deep spirituality.”
- Ralf, 48 jaar

“Met een beetje zenuwen, maar vooral veel vertrouwen heb ik mijn eerste begeleide truffelsessie bij Rozanne mogen ervaren. Het is eigenlijk niet in woorden te omvatten hoe het was en wat het mij gebracht heeft, maar wauw: wat een feestje! Rozanne voelde precies aan wat ik op welk moment nodig had en stimuleerde mijn reis met prachtige muziek, de juiste woorden/acties en haar fijne vertrouwde aanwezigheid. De inzichten die ik heb mogen ontvangen waren heel verrassend, maar tegelijk zó logisch en volledig. Ik geloof dat ik hier nooit toe gekomen was met welke therapie dan ook. Super fijn dat er veel ruimte is om alles (na) te bespreken en dat Rozanne ook helpt bij het integreren van de inzichten, zodat je echt een compleet stuk hebt om mee verder te gaan. Ik kan deze ceremonie en de begeleiding van Rozanne niet genoeg aanbevelen, het is wat mij betreft echt het mooiste cadeau wat je jezelf (en je omgeving) kunt geven.”
- Randah, 37 jaar

“Ik heb een truffelreis gemaakt vanuit een behoefte even uit mijn (veelal sturende) denkende brein te stappen en te kijken of dat nieuwe inzichten bracht. Dat deed het. Ten eerste voelde het heel veilig. Ik was alleen met Rozanne en de setting was rustig en prettig waardoor ik kon ontspannen. Ten tweede had ik vooraf een aantal intenties uitgesproken waar ik naar wilde kijken. Dat geeft al een andere ingang: niet op zoek naar vermaak of verdoving maar een manier om te zoeken naar andere ‘waarheden’ dan waar ik mezelf normaliter mee voorzie. Mijn hoofd wilde er graag bij blijven natuurlijk en steeds controleren ‘wat gebeurt er nu? En nu?’ maar op een gegeven moment, na de juiste dosering en ook doordat Rozanne muziek opzette, kon ik dat beetje bij beetje laten gaan en me eraan overgeven. Het voelde niet alsof ik een soort drugsroes terecht kwam, al toverde mijn brein caleidoscopische beelden tevoorschijn. Deze beelden vertelden me iets over de vragen die ik vooraf had gesteld. Omdat vraagstukken op andere manier aan je gepresenteerd worden, niet ‘zal ik dit of zal ik dat of hoe moet ik dat aanpakken’, lijkt het alsof ze ook iets anders teweeg brengen, en bepaalde gevoelens een plek geven in je lichaam...het is alsof je jezelf, en de wereld, op een andere manier aan jezelf toont. Er waren emoties en sterke fysieke sensaties en ook op een gegeven moment een overweldigende rust. Steeds was Rozanne er als begeleider. Na een paar uur was het voorbij en heb ik met haar nagepraat. Nadien ben ik ook teruggekomen voor een nagesprek om te reflecteren op de sessie en hoe ik de ervaringen een plek kan geven in m’n leven. Ik weet nog dat ik na de sessie de deur uitliep met de intentie om wat ik ervaren had net zo waar te laten zijn als de weg terug naar huis.”
- Lisette

“Ik heb een hele mooie en inzichtvolle ervaring gehad tijdens mijn eerste truffelsessie. De aanwezigheid en begeleiding van Rozanne tijdens dit proces was heel fijn. Ik heb mijn reis als wat chaotisch ervaren maar wel heel fijn. Dan kwam ik weer bij een gedachte, dan kwam ik weer bij een emotie en dan kwam ik weer bij een inzicht. Ik kon mij hier helemaal aan overgeven en in mee laten nemen en dat voelde heel fijn. Zo'n 6 uur lang heb ik een enorm diepe en sterke connectie met mijzelf en mijn lichaam ervaren. Na afloop heb ik mijn inzichten direct genoteerd en was er ruim de tijd om na te praten. 2 weken later heb ik mijn integratiesessie gehad met Rozanne. Ik beveel haar zeker aan mocht je een 1 op 1 sessie willen ervaren in een veilige en geborgen setting!”
- Anoniem